Over mij

Op 1 februari 2012 is Kelly Keuninckx Translations opgericht, maar wie is het gezicht achter deze onderneming?

Mijn naam is Kelly Keuninckx, geboren te Mechelen (België) op 9 augustus 1988. In augustus 2002 ben ik naar Nederland verhuisd. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met taal, vooral met Engels. Het was voor mij bijna vanzelfsprekend om de bachelor Engelse Taal en Cultuur en de daaropvolgende master Vertalen te gaan studeren.

Zelfs met mijn vertaaldiploma op zak, kon ik er geen genoeg van krijgen. Ik schreef me in voor de opleiding tolk Engels aan het Instituut voor Tolken en Vertalers (Hogeschool Utrecht). Daarnaast kreeg ik ook vaak vragen of ik ook als tekstschrijver werk, dus ben ik momenteel bezig met een cursus copywriting, zodat ik hopelijk zo spoedig mogelijk ook diensten als copywriter kan aanbieden.

Om er even tussenuit te gaan, ben ik in oktober voor drie maanden naar Australië afgereisd, om daar van de cultuur, de mensen en de taal te genieten.

Naast Engels houd ik heel erg van lezen, mijn favorieten zijn o.a. de series Harry Potter, Game of Thrones en the Lord of the Rings. Ook ga ik graag naar de bioscoop en kickboks ik sinds ongeveer 4 jaar zo’n twee keer per week.